Chleby razowe od PASOL-PACO, wypiekane na naturalnym zakwasie żytnim i z wysokiej jakości mąki razowej, to jeden z najczęściej wybieranych rodzajów pieczywa z naszej oferty. Ich wyrazisty smak, rumiana skórka i wysoka zawartość błonnika zachęcają do spróbowania. Chleb razowy chętnie kupują osoby ceniące sycące wypieki o prostym składzie, długo zachowujące świeżość. Wypiekamy je lokalnie, z myślą o mieszkańcach Dolnego Śląska – w tym Wrocławia, Świdnicy czy Wałbrzycha. Korzystamy wyłącznie z naturalnych składników, własnego zakwasu i przepisów opartych na tradycji.
Oferta PASOL-PACO obejmuje kilka wariantów chleba razowego, różniących się dodatkami i ilością użytej mąki żytniej razowej. Klasyczny chleb razowy to wypiek o zwartym, ciemnym wnętrzu, w którego składzie dominują mąka żytnia razowa (nawet do 50%) i naturalny zakwas żytni. Dodatek mąki pszennej w niektórych bochenkach sprawia, że chleb dłużej pozostaje puszysty i łatwo się kroi.
Miłośnikom aromatycznego pieczywa o chrupiącej skórce polecamy nasz chleb razowy z ziarnami, wzbogacony o siemię lniane, słonecznik, kaszę jaglaną, płatki owsiane, płatki żytnie i żyto. To smaczny chleb o dużej wartości odżywczej. Każdy ze wspomnianych wypieków to chleb na mące razowej, wypiekany zgodnie z tradycjami piekarnictwa – bez zbędnych ulepszaczy i konserwantów.
Chleb dietetyczny z razowej mąki i na zakwasie to dobry wybór dla osób dbających o linię i zdrowie. Duża ilość błonnika i niski indeks glikemiczny sprawiają, że nasze pieczywo razowe stanowi dobry wybór zarówno na co dzień, jak i na diecie. Dzięki zawartości naturalnego zakwasu chleb zyskuje charakterystyczny aromat, który wyróżnia go na tle pieczywa wypiekanego wyłącznie na drożdżach.
Kupując chleby razowe PASOL-PACO, mają Państwo pewność, że sięgają po pieczywo wypiekane z szacunkiem dla tradycji i smaku, w piekarni, która od lat dba o jakość i naturalność wypieków.