W PASOL-PACO wypiekamy smaczne, delikatne i pachnące mieszane chleby pszenno-żytnie na bazie mąki pszennej i naturalnego zakwasu żytniego. Opieramy się na tradycyjnych przepisach, a do pieczenia podchodzimy z prawdziwym zapałem. Nasze chleby pszenno-żytnie łączą zalety dwóch typów mąki: żytniej, odpowiadającej za wyrazisty smak i wyższą zawartość błonnika, oraz pszennej, nadającej wnętrzu puszystą, miękką konsystencję.
Wszystkie chleby pszenno-żytnie wypiekane w PASOL-PACO powstają na naturalnym zakwasie z mąki żytniej. Delikatnie kwaskowy zapach, sprężyste, pulchne wnętrze i chrupiąca, dobrze wypieczona skórka przypadną do gustu każdemu miłośnikowi świeżego pieczywa.
W PASOL-PACO pieczemy wiele rodzajów chlebów pszenno-żytnich na zakwasie, różniących się składem, smakiem i dodatkami. Są to wypieki o jasnym, miękkim wnętrzu i neutralnym smaku, pyszne zarówno na słodko, jak i z warzywami, serami czy wędliną. Pieczemy również chleby z otrębami oraz wieloziarniste, z większą ilością mąki razowej i dodatkiem ziaren. Polecamy także nasze rumiane, pięknie pachnące chleby typu baton z ziarnami czy domowe chleby pszenno-żytnie z makiem. Dostarczamy też do sklepów chleb pszenno-żytni razowy ze słonecznikiem czy siemieniem lnianym. Duża różnorodność dodatków sprawia, że każdy znajdzie w naszej ofercie pieczywo pasujące do własnych upodobań.
Wszystkie chleby pszenno-żytnie powstające w piekarni PASOL-PACO pieczemy z zastosowaniem tradycyjnych metod wypieku. Dbamy też o jak najwyższą jakość składników i nie korzystamy ze sztucznych ulepszaczy, co przekłada się na naturalny smak gotowego produktu. Nasze chleby trafiają do punktów sprzedaży w całym województwie dolnośląskim, w tym we Wrocławiu, Świdnicy i Wałbrzychu. Są pakowane w sposób zapewniający długotrwałą świeżość.