Chleb na zakwasie z mąki pszennej to jeden z najczęściej wybieranych rodzajów pieczywa. W PASOL-PACO od lat wypiekamy go według tych samych, sprawdzonych przepisów, obejmujących naturalny zakwas i mąkę pszenną. Nasze chleby pszenne powstają z myślą o osobach, które doceniają jasne pieczywo za delikatny, neutralny smak, chrupiącą skórkę i sprężyste, mięciutkie wnętrze. To wypieki, które smakują dobrze zarówno z wytrawnymi, jak i słodkimi dodatkami.
Wszystkie chleby pszenne pieczemy lokalnie, dla mieszkańców Dolnego Śląska, którzy mogą je zakupić w licznych sklepach we Wrocławiu, Świdnicy, Wałbrzychu i wielu innych miastach regionu.
W naszej ofercie znajdą Państwo między innymi pyszny chleb graham – pieczywo z mąki pszennej i graham, z dodatkiem suchego zakwasu pszennego i słodowego ekstraktu jęczmiennego. To wypiek bogaty w błonnik, o charakterystycznym aromacie i ciemniejszym kolorze. Dostarczamy do sklepów także pszenne chleby graham ze słonecznikiem.
Miłośnikom delikatnych, lekkich wypieków polecamy naszą wekę pszenną – jasne pieczywo o kruchej skórce i subtelnym smaku. Jest wyśmienita na świeżo, a także po podgrzaniu – na przykład w postaci grzanek.
Puszysty chleb na zakwasie z mąki pszennej to idealny wybór na śniadanie, kolację czy dodatek do obiadu. Dzięki starannie dobranym składnikom nasze wypieki długo zachowują świeżość, pozostają miękkie i mają przyjemnie chrupiącą skórkę. Dostarczamy do sklepów bochenki o różnych gramaturach, tak aby mogli Państwo kupić dokładnie tyle chleba, ile potrzeba.
W PASOL-PACO od wielu lat wypiekamy pyszne chleby pszenne na zakwasie, które łączą najwyższą jakość składników i proste receptury, pozbawione sztucznych dodatków. Zapraszamy do naszych partnerskich punktów sprzedaży na terenie województwa dolnośląskiego.