Chleby pełnoziarniste to zdrowe pieczywo o wyrazistym smaku. W naszej rodzinnej piekarni wypiekamy je na bazie naturalnego zakwasu i mąki żytniej razowej lub mąki orkiszowej pełnoziarnistej, bez zbędnych dodatków. Cechują się intensywnym zapachem, chrupiącą skórką i zwartym wnętrzem. Zawartość błonnika i pełnych ziaren sprawia, że wypieki są sycące, zdrowe, a przede wszystkim smaczne. Po kanapki z takiego pieczywa aż chce się sięgać – czy to podczas śniadania, lunchu, czy kolacji.
Składy naszych chlebów pełnoziarnistych różnią się w zależności od rodzaju. Wiele bochenków wychodzących z naszych pieców zawiera dodatek nasion słonecznika czy siemienia lnianego. Pieczywo pełnoziarniste ma ciemną, rumianą barwę i intensywny smak. Wypieki powstają z dodatkiem soli, bez sztucznych konserwantów, barwników, aromatów czy spulchniaczy. Rodzaj mąki może się różnić w zależności od wybranego bochenka. Pełną listę składników każdego rodzaju chleba można znaleźć w naszym katalogu.
Zarówno klasyczne chleby na mące pełnoziarnistej, jak i pieczywo z nasionami i ziarnami są wypiekane przez naszych znakomitych piekarzy z dbałością o jakość i smak. Pieczywem pełnoziarnistym można się delektować niezależnie od preferowanych dodatków – jest pyszne i z warzywami, pastami, serami, i z wędliną czy nawet na słodko.Nasze chleby pełnoziarniste na zakwasie są dostępne w wielu punktach sprzedaży we Wrocławiu, Świdnicy, Wałbrzychu i innych miejscowościach Dolnego Śląska. Jeśli cenią Państwo pieczywo wypiekane uczciwie – bez sztucznych dodatków, za to z pasją i dbałością o tradycję – chleb pełnoziarnisty z naszej piekarni będzie znakomitym wyborem.