Tradycja i nowoczesność – w naszym wydaniu to nie tylko popularne hasło, ale realizowana od ponad dwudziestu lat praktyka, której efektem jest cenione przez Klientów pieczywo – dbamy o to, aby z naszej piekarni na półki sklepowe trafiał najlepszy chleb polski – zdrowy i smaczny.
Aby pieczywo spełniało tak wysokie wymagania, konieczne jest postawienie na sprawdzone receptury (poparte nowoczesną techniką wypieku, która w niczym nie umniejsza wartościom smakowo-zdrowotnym chlebów, bułek i pieczywa cukierniczego) oraz najlepszej jakości składniki.
W ten sposób powstaje m.in. dobry chleb na zakwasie. Wypiekany przez nas – jest naszą prawdziwą dumą – jesteśmy pewni, że naszym Klientom oddajemy najlepszy chleb na zakwasie, ponieważ stosujemy tylko najwyższej jakości składniki, a naturalny zakwas wytwarzamy samodzielnie.
W ten znany od stuleci sposób pieczemy chleb razowy żytni, a dzięki „zaangażowaniu” nowoczesnych maszyn piekarniczych możemy wypiekać odpowiednie ilości chleba, tak, aby nie zabrakło go na Państwa stołach.
Rosnącą popularnością cieszą się również inne rodzaje zdrowego i wyjątkowo smacznego pieczywa – takiego jak chleb ziarnisty. Pieczywo wypiekane jest z mąki pełnoziarnistej, a walory smakowe chleba i bułek podkreślone są przez smaczne i zdrowe pestki słonecznika, dyni, sezam czy siemię lniane.
Oferujemy najpopularniejsze pieczywo – z mąki pszennej, graham, żytniej i orkiszowej.