Bułka pełnoziarnista

Bułka pełnoziarnista – wartość odżywcza w parze z pysznym smakiem

Z radością dostarczamy do sklepów bułki pełnoziarniste z najwyższej jakości pełnoziarnistej mąki pszennej. To pieczywo wyróżniające się prostym, naturalnym składem i charakterystycznym, wyrazistym smakiem. W piekarni PASOL-PACO bułki tego rodzaju pieczemy, korzystając ze sprawdzonej, tradycyjnej receptury, w której główną rolę odgrywa mąka z pełnych ziaren zbóż, łącznie z otrębami.

Podczas przetwarzania mąki ziarno nie jest pozbawiane zewnętrznych warstw, dzięki czemu zachowuje więcej wartości odżywczych, witamin i składników mineralnych. Bułka pełnoziarnista jest zatem nie tylko sycąca, lecz także zdrowa. Ma zwarty, lecz miękki środek, chrupiącą, rumianą skórkę i wyrazisty smak.

Bułka pszenna z mąki pełnoziarnistej – świeże pieczywo każdego dnia

Wypiek bułek pełnoziarnistych wymaga odpowiedniego połączenia składników oraz starannego przejścia każdego etapu procesu. To dzięki rozległej wiedzy i odpowiedniej technice naszych piekarzy pieczywo długo zachowuje świeżość, a przy tym wyróżnia się oczekiwanym smakiem i aromatem. To produkt, który może z powodzeniem stanowić element codziennej diety.

Bułki z pełnych ziaren polecamy między innymi osobom ograniczającym spożycie wysoko przetworzonych produktów. Dzięki zawartości błonnika wspierają prawidłową pracę układu pokarmowego. W PASOL-PACO przykładamy dużą wagę do codziennego rytmu pracy. Z naszej piekarni każdego dnia wyruszają świeże bułki pełnoziarniste, które następnie trafiają do punktów sprzedaży na terenie całego Dolnego Śląska, w tym Wrocławia, Świdnicy czy Wałbrzycha, a stamtąd – wprost na Państwa stoły.

Nasze pieczywo nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani polepszaczy – wyłącznie wysokiej jakości mąkę, wodę, sól i cukier. Nasze naturalne bułki pełnoziarniste można kupić w wielu sklepach w województwie dolnośląskim. Zachęcamy do ich spróbowania i włączenia do codziennej diety!

Top