Brioszki (z fr. brioche) to miękkie, złociste bułeczki znane z kuchni francuskiej. To wypieki o wyjątkowo pulchnym wnętrzu i maślanym smaku. W piekarni PASOL-PACO przygotowujemy je wyłącznie z najlepszych, naturalnych składników, z dbałością o tradycję. Połączenie mąki pszennej, jajek, masła, mleka i cukru pozwala uzyskać pieczywo o delikatnej strukturze, innej niż w standardowych bułkach.
Chrupiąca, złota skórka i puszyste wnętrze sprawiają, że bułka brioszka jest smaczna zarówno na słodko (na przykład z miodem czy konfiturą), jak i w wersji wytrawnej. Coraz częściej wykorzystuje się ją także w nowoczesnych interpretacjach dań obiadowych – przykładem może być brioszka do hamburgera, która nadaje mu ciekawszy, lekko słodki smak.
W PASOL-PACO przykładamy dużą wagę do jakości wypieków. Każda nasza brioszka francuska trafia do sklepu z tylko jednym celem: ma uświetniać Państwa śniadanie lub dowolny inny posiłek. Do pieczenia podchodzimy z prawdziwą pasją i zapałem. Odpowiednia wilgotność i konsystencja, subtelny aromat oraz równomierna struktura wyrobionego ciasta to efekt pracy zespołu doświadczonych piekarzy, którzy codziennie przygotowują tuziny pysznych brioszek dla mieszkańców całego Dolnego Śląska.
Brioszki mogą być pieczywem śniadaniowym – bywają podawane z dżemem, konfiturą lub twarożkiem – a także dodatkiem do dań mięsnych czy wegetariańskich. Delikatne, a jednocześnie wyraziste w smaku ciasto wypiekane w naszych piecach długo zachowuje świeżość. Polecamy nasze brioszki między innymi do burgerów z piekarnika.
Warto choć raz spróbować naszej aromatycznej brioszki, by przekonać się, jak pysznie smakuje drożdżowe ciasto w tym wyjątkowym wydaniu. Wypiek jest lekki, lecz nieprzesadnie słodki. Brak sztucznych spulchniaczy i konserwantów wyróżnia nasze brioszki spośród innego drobnego pieczywa.
Bułka brioszka jest dostępna w naszej stałej ofercie. Gotowe pieczywo trafia do partnerskich punktów sprzedaży zlokalizowanych w województwie dolnośląskim, w tym we Wrocławiu, Świdnicy czy Wałbrzychu. Zachęcamy do ich odwiedzania i kosztowania naszych wypieków!