Wszystko, co najlepsze z natury

Mąka, woda, zakwas i sól – tylko czterech składników potrzeba, by powstał pyszny i zdrowy chleb. W Pasol-Paco wypiekamy pieczywo z najlepszej jakości mąk pszennych i żytnich z grubego przemiału, dodajemy krystalicznie czystą wodę, sól i starannie prowadzony zakwas. Ten ostatni jest naturalnym konserwantem, przedłuża świeżość chleba i sprawia, że jest on bardziej lekkostrawny.

Chleb to doskonała porcja energii, daje sytość nawet na 3-4 godziny. Dostarcza wielu odżywczych składników, jest też uniwersalną bazą szybkich i łatwych w przygotowaniu przekąsek, które można swobodnie zabrać do pracy, czy na dłuższy spacer. Prawdziwy chleb to solidna dawka błonnika, witamin z grupy B, kwasu foliowego, magnezu, wapnia, cynku, żelaza i witaminy E, które wspomagają pracę wielu narządów, przyspieszają przemianę materii i oczyszczają organizm z toksyn.

Skrobia zawarta w pieczywie może wspomóc walkę z nadwagą: jej cząsteczki, pęczniejąc w żołądku, dają uczucie sytości na dłużej. Zdrowe dodatki: płatki, pestki i ziarna, sprawiają, że gatunkowe chleby Pasol-Paco: razowe, graham i żytnie są pyszną bombą witaminowo-mineralną. O ile nie mamy alergii na któryś ze składników eliminowanie chleba z codziennej diety może przynieść więcej szkody niż pożytku. Jeśli dążymy do zdrowszej diety wystarczy pszenne pieczywo zamienić na pełnoziarniste i pamiętać, że nie sam chleb tuczy, ale zbyt duża jego ilość i dodatki, które się na nim znajdą.

Top