Światowy Dzień Chleba

Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez smacznej kanapki. W weekend obchodziliśmy Światowy Dzień Chleba. To święto piekarzy, jak i wszystkich miłośników chrupiących wypieków. Na czym polega fenomen chleba? Jego smak kojarzy się z dzieciństwem, rodzinnym domem i bezpieczeństwem. Przyzwyczajeni od dziecka do stałego dostępu do świeżego i dobrego chleba w piekarni na każdym rogu, jako dorośli tęsknimy za jego smakiem, aromatem i chrupiącą skórką.

Warto włożyć odrobinę wysiłku i odnaleźć na sklepowej półce „tamten” chleb, a pomocne w tym będzie czytanie składu pieczywa. Reguła jest prosta: im mniej składników, tym lepiej. Mąka, woda, naturalny kwas żytni, drożdże, sól. W Pasol-Paco sami wyprowadzamy kwas żytni, wybieramy najlepsze mąki i ziarna, stosujemy tradycyjne receptury, dlatego możemy dzielić się z Państwem tym, co smakuje najlepiej: pysznym i zdrowym, prawdziwym chlebem.

Wielu mieszkańców Dolnego Śląska razem z nami rozpoczyna dzień, wybierając pszenno-żytni chleb codzienny, pieczywo razowe lub żytnie. Dowodem uznania są nie tylko opinie zadowolonych klientów, czy dynamiczny rozwój piekarni, ale i liczne nagrody. Największą satysfakcją jest dla nas Państwa zaufanie, za które dziękujemy, życząc smacznego chrupania – na co dzień, na zdrowie!

 
Top