Sekret tkwi w ziarnach

Bułki nawet obficie posypane ziarnami niekoniecznie są pełnoziarniste. Aby faktycznie takie były musi zostać spełniony jeszcze jeden warunek: do wypieku pieczywa pełnoziarnistego powinna zostać użyta mąka z pełnego przemiału, czyli z ziaren zmielonych wraz z ich zewnętrzną okrywą, która zawiera kwas foliowy, witaminę B3, fosfor, żelazo, magnez, cynk. To właśnie mąka razowa typ 2000 zawierająca najwięcej minerałów i pierwiastków tak istotnych w dbaniu o nasze dobre samopoczucie i zdrowie decyduje o przewadze pieczywa ciemnego nad jasnym. Odpowiada nie tylko za właściwości prozdrowotne wypieków, ale i ich pełen zbożowego aromatu wyborny smak.

Pieczywo wypiekane z mąki pełnoziarnistej ma w sobie wszystko, co najlepsze z natury. W Pasol-Paco od lat przygotowujemy wyborny chleb pełnoziarnisty oraz pełne uprażonych ziaren bułki grahamki. Pyszne i zdrowe pieczywo to nasza pasja. Bez dobrej mąki nie powstanie dobry chleb, dlatego każdego dnia dbamy o najwyższą jakość składników, jakie wykorzystujemy do przygotowania naszych czy to chrupiących, czy słodkich wypieków.

Stale korzystamy z dobrodziejstw natury, siły tradycji, ale też śledzimy najnowsze trendy, by dzielić się z Państwem chlebem najwyższej jakości. Nasze chleby razowe i bułki fit oraz grahamki znajdą Państwo m.in. w sklepach Netto, Tesco i Kaufland, a także innych sklepach osiedlowych. Polecam na co dzień, na śniadanie, na zdrowie!

Top