Sekret tkwi w …etykiecie

Prawdziwy, dobry chleb zwykle ma krótką listę składników, ponieważ do przygotowania smacznego i zdrowego pieczywa w zupełności wystarczą: mąka, woda, drożdże i sól. Ważne, by wszystkie składniki były najwyższej jakości, dlatego starannie wybieramy różnego rodzaju mąki, używamy krystalicznie czystej wody, wyselekcjonowanych ziaren i nasion.

Każdego dnia z uwagą i zaangażowaniem dbamy o naturalny zakwas, który potrafi mieć swoje humory, ale pod okiem naszych niezastąpionych mistrzów piekarnictwa pracuje z pożytkiem dla zdrowia nas wszystkich. Dobrze prowadzony zakwas to bowiem naturalny konserwant, który sprawia, że pieczywo dłużej utrzymuje świeżość, jest lekkostrawne i zdrowe.

Jak rozpoznać dobry chleb? Należy pamiętać, że wygląd to zdecydowanie nie wszystko. Obok walorów wizualnych, warto uważnie przyjrzeć się etykiecie, na której zasadniczo powinny znajdować się jedynie: mąka, zakwas, woda, sól, ewentualnie odrobina drożdży, a jeśli dodatki to tylko naturalne: płatki, ziarna, czy nasiona. Warto zwrócić uwagę, że im wyższy rodzaj mąki podany na etykiecie, tym więcej zdrowych składników zawiera opatrzony nią chleb.

W Pasol-Paco sami wyprowadzamy kwas żytni, wybieramy najlepsze mąki i ziarna, stosujemy tradycyjne receptury, dlatego możemy dzielić się z Państwem tym, co smakuje najlepiej: pysznym i zdrowym, prawdziwym chlebem.

Top