Przełom roku, czas podsumowań

Dla Pasol-Paco rok 2016 był niezwykle ważny i bardzo dobry z różnych względów. Obchodziliśmy jubileusz 25 lat istnienia naszej piekarni, świętując to ćwierćwiecze w gronie pracowników, przyjaciół i kontrahentów. W tym roku miałam przyjemność odebrać kilka ważnych, gospodarczych nagród: Gwiazdę Biznesu, Dolnośląskiego Gryfa, a niewątpliwą „wisienką na torcie” był Świdnicki Gryf – bo choć każda nagroda to powód do radości, to te przyznane przez lokalne środowisko cieszą nieco inaczej.

Choć mamy za sobą 25 lat działalności nie unikamy wyzwań, stale się rozwijamy i dlatego bez wahania przystąpiliśmy jako partner strategiczny do organizacji I Festiwalu Mąki w Siedlimowicach oraz odbywającego się w ramach tej imprezy jedynego w skali kraju konkursu na domowy wypiek chleba „Chlebowzięci”. Kto nie był, niech żałuje i już wpisze sobie w kalendarz obowiązkową wizytę na II Festiwalu Mąki w 2017 roku!

Gościliśmy na Święcie Chleba i Piernika w Jaworze, skąd przywieźliśmy do Świdnicy tytuł „Dolnośląskiego Wypieku Roku”. Pani prezydent Beata Moskal-Słaniewska i nasz mistrz piekarnictwa – pan Krzysztof Bryjka, pod czujnym okiem Kevina Aistona, upiekli wyborny chleb na naturalnym zakwasie i świdnickim piwie z dodatkiem kminku, sezamu, siemienia lnianego i czarnuszki. Życzę Państwu, aby rok 2017 przyniósł dobre zmiany i energię do realizacji planów oraz spełniania marzeń!

Top