Powoli zmieniają się nasze nawyki żywieniowe. Zdrowe jedzenie stopniowo staje się modne. Przykładamy większą wagę do tego, co jemy i jak jemy. Dostrzegamy, że warto jeść pierwsze i drugie śniadanie. A chleb to istna skarbnica węglowodanów, które dostarczają energii dla ciała i mózgu, dlatego w codziennym, zdrowym menu nie powinno zabraknąć pieczywa.
W pieczywie znajdują się wszystkie niezbędne składniki energetyczne, budulcowe i regenerujące: białka to doskonały materiał budulcowy dla całego organizmu, węglowodany stanowią idealny pokarm dla mózgu, ponieważ właśnie z węglowodanów najłatwiej pozyskiwana jest energia. Dodatkowo składniki mineralne i witaminy, zawarte w pieczywie, regulują przemianę materii, a błonnik odpowiada za sprawniejsze funkcjonowanie przewodu pokarmowego, jest jak „miotełka” usuwająca z naszego organizmu toksyny!
Niechęć do pieczywa często podyktowana jest niewystarczającą wiedzą na temat jego roli w zdrowym, prawidłowym odżywianiu. Chleb jest głównym komponentem naszych śniadań, warto więc rano kłaść na talerzu pieczywo najwyższej jakości: naturalne, smaczne i zdrowe. Polecam szczególnie chleb pełnoziarnisty i bułki grahamki, które w Pasol-Paco wypiekamy wyłącznie z naturalnych, starannie wyselekcjonowanych składników. Chleb z ziarnami pozwala uzupełnić codzienną dietę w kwasy tłuszczowe i minerały, dodatkowo pełnoziarnisty wolno uwalnia energię, co wzmacnia organizm i wspomaga odchudzanie.