Chleb do zadań specjalnych

Pieczywo to nieodzowny element codziennej diety. Częściej niż po chleb sięgamy tylko po mleko i ziemniaki. Pieczywo nie tylko zaspokaja głód, może też wspomóc profilaktykę i leczenie różnych schorzeń. Właściwie dobrany chleb to podstawowy czynnik wpływający na kondycję naszego organizmu, dlatego zamiast eliminować pieczywo z diety, warto wybrać taki chleb, który będzie sprzymierzeńcem i zdrowia i szczupłej sylwetki.

Orężem w walce z dolegliwościami zdrowotnymi i chorobami może być chleb razowy, którego każdy bochenek jest wilgotny, chrupiący i niepowtarzalny w smaku, a jego ciemne, aromatyczne kromki skutecznie pomagają dbać o figurę. Pieczywo razowe charakteryzuje się niską wartością indeksu glikemicznego, dlatego powinny o spożywać osoby chorujące na cukrzycę. Sympatykom zdrowej żywności polecam chleb razowy ze słonecznikiem i razowy z nasionami. W Pasol-Paco stosujemy tradycyjne receptury i wyłącznie naturalne, najwyższej jakości dodatki: pestki, płatki, nasiona i ziarna, choćby niedoceniany słonecznik, który zawiera dużo białka i cenne minerały: selen i żelazo, obniża poziom cholesterolu i poprawia przemianę materii.

Chleby i bułki z pełnego przemiału zmniejszają ryzyko zachorowania na zawał serca, raka, udar mózgu czy infekcje. Na zdrowie i dla urody warto sięgać po pieczywo pełnoziarniste lub nasze bułki fit, z którymi śniadania są nie tylko zdrowsze, ale i smaczne, a do tego dodają energii na cały dzień!

Top