Dobry chleb ma krótką listę składników i długą listę zalet, bo korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Historia dobrego, prawdziwego chleba to w gruncie rzeczy opowieść o zakwasie, dlatego dbając o najwyższą jakość i wyborny smak pieczywa każdego dnia z niezwykłą starannością dbamy o nasz zakwas.
To podczas fermentacji zakwas powoduje wyrastanie i spulchnianie chlebowego ciasta, w naturalny sposób konserwuje, a zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego eliminują związki rakotwórcze z pieczywa: azotany, azotyny i toksyny pleśniowe. Kwas mlekowy w żytnim chlebie poprawia przyswajanie wapnia i żelaza, łagodzi też schorzenia żołądka oraz stany zapalne jelita grubego.
Pyszne i zdrowe pieczywo to nasza pasja. W Pasol-Paco stawiamy na jakość, dzięki której nasze wypieki są i smaczne i zdrowe. Pieczywo wypiekamy ze starannie wyselekcjonowanych najwyższej jakości składników oraz tylko zdrowych, naturalnych dodatków: ziaren, nasion czy otrąb.
Stale korzystamy z dobrodziejstw natury, siły tradycji, ale śledzimy też najnowsze trendy, by dzielić się z Państwem chlebem najwyższej jakości. Najchętniej wypiekamy bochenki z mąki pełnoziarnistej, razowej – żytniej i pszennej. Pieczywo z takiej mąki nie tylko smakuje wybornie, ale ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Dobry chleb najlepiej smakuje z samym masłem, a jego zbożowy aromat przywodzi na myśl najlepsze chwile dzieciństwa. Polecam!