Chleby wieloziarniste

Chleby wieloziarniste – naturalna różnorodność smaku

W PASOL-PACO wiemy, że wyśmienity smak pieczywa wymaga prostego składu i dobrej mąki. Nasze chleby wieloziarniste łączą oba te elementy z bogactwem dodatków. Zawierają nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki żytnie, owsiane, a nawet kaszę jaglaną. Chleb wieloziarnisty na zakwasie przygotowujemy z myślą o osobach, które świadomie wybierają pożywne, sycące pieczywo. Nasze wypieki cieszą się uznaniem nie tylko w Świdnicy, gdzie piekarnia ma swoją siedzibę, lecz także w innych miastach Dolnego Śląska, takich jak Wrocław czy Wałbrzych.

Chrupiąca skórka, pełne ziarna, naturalny zakwas i wysoka zawartość błonnika sprawiają, że domowy chleb wieloziarnisty z oferty PASOL-PACO odpowiada nawet największym smakoszom!

Dobry chleb ziarnisty na zakwasie – sprawdzona receptura i zbalansowany skład

Wszystkie nasze chleby z mąki wieloziarnistej łączy jedno: smak kojarzący się z domem. Dostarczamy do sklepów chleb wieloziarnisty w mniejszych (300 g) i większych (600 g) bochenkach. Jest to pieczywo pszenno-żytnie z dodatkiem siemienia lnianego, kaszy jaglanej, słonecznika, płatków owsianych i żytnich oraz ziaren żyta. Bazę ciasta chlebowego stanowi nasz własny, naturalny zakwas wraz z dwoma rodzajami mąk: mąką pszenną i mąką żytnią razową. Dzięki odpowiednim proporcjom składników i tradycyjnym metodom pieczenia chleb wieloziarnisty jest odpowiednio wilgotny, miękki i długo zachowuje świeżość.

Chleb na zakwasie wieloziarnisty z naszej oferty ma nieco ciemniejszy kolor niż jasne pieczywo pszenne oraz intensywniejszy zapach. Dzięki obecności naturalnego zakwasu żytniego zyskuje delikatnie kwaskowy smak.

Chleb wieloziarnisty – pyszny i pożywny

Chleby ziarniste na zakwasie to doskonały wybór dla osób szukających dobrego pieczywa z ziarnami, z większym bogactwem składników niż w tradycyjnym jasnym pieczywie. Te wieloziarniste wypieki są dobrym źródłem błonnika i dają długotrwałe uczucie sytości. Chętnie kupują je osoby aktywne, dbające o zdrową dietę.

Chleby wieloziarniste powstające w naszej rodzinnej piekarni w Świdnicy trafiają na stoły mieszkańców całego Dolnego Śląska. Szukając dobrego chleba wieloziarnistego na zakwasie, warto skosztować wypieków PASOL-PACO.

Top