Chleby graham

Chleby graham – codzienna porcja błonnika

Pieczywo, które łączy delikatny smak z wartościami odżywczymi, to doskonały wybór dla osób chcących zadbać o dietę bez rezygnacji z przyjemności płynącej z pysznego jedzenia. Nasz chleb graham powstaje z mąki pszennej typu graham, zawierającej dużo błonnika i składników mineralnych. To wyborne pieczywo, idealne dla osób ceniących lekkie, a zarazem pożywne wypieki o prostym składzie i pięknym aromacie. W PASOL-PACO wypiekamy chleby graham na zakwasie zgodnie z tradycyjnymi recepturami, bez dodatku sztucznych konserwantów czy spulchniaczy.

Domowy chleb graham od PASOL-PACO – prosty skład, dobry smak

W PASOL-PACO pieczemy różne warianty pieczywa graham. Dostarczmy do sklepów rumiane bochenki wypiekane na bazie mąki pszennej graham oraz mąki pszennej jasnej, z dodatkiem suchego zakwasu pszennego. Przepis obejmuje również wodę, sól i ekstrakt słodowy jęczmienny. Dzięki dbałości o jak najwyższą jakość używanych produktów chleb graham na zakwasie długo zachowuje miękkość wnętrza i kuszącą kruchość skórki.

W naszych piecach powstaje również chleb graham ze słonecznikiem, który poza taką samą mieszanką mąk, soli i wody zawiera też ziarna słonecznika. Ich obecność wzbogaca smak, nadaje skórce dodatkową chrupkość i podnosi wartość odżywczą. To produkt dla osób, które chcą urozmaicić codzienną dietę i chętnie sięgają po zdrowe pieczywo, pozbawione sztucznych dodatków.

Tradycyjne rzemiosło – chleb graham z dolnośląskiej piekarni

Wszystkie chleby graham wypiekane w PASOL-PACO są wytwarzane z najwyższą dbałością o jakość i smak, w duchu lokalnego rzemiosła. Czerpiemy z tradycji najznakomitszych świdnickich piekarzy, a nasze bochenki trafiają codziennie do punktów sprzedaży we Wrocławiu, Wałbrzychu, Świdnicy i innych miejscowościach Dolnego Śląska. Pieczywo pakujemy tak, by jak najdłużej zachowało świeżość i naturalny smak chleba znanego z dzieciństwa.

Chleb domowy graham na zakwasie w wersji klasycznej lub z dodatkiem słonecznika smakuje pysznie i z wędliną, i z serem, twarożkiem, a nawet samym masłem i odrobiną soli. Jest wyborny z pastą warzywną lub w wersji na ciepło – na przykład z opiekacza. Zachęcamy do jego spróbowania!

Top