Jaki chleb jest, każdy widzi?

Bywa, że nie zawsze. Dobry chleb ma krótką listę składników i długą listę zalet, jeśli chodzi o korzystny wpływ na nasze zdrowie. Jednak znalezienie zdrowego i smacznego chleba to w dobie dyskontów i punktów, gdzie często tylko odpiekane jest „pieczywo” z ciasta głęboko mrożonego, wcale nie jest „bułką z masłem”. Ale jak mówi inne przysłowie: dla chcącego, nic trudnego!

Wystarczy uważnie przyjrzeć się, co bierzemy ze sklepowej półki i przeczytać etykietę, by wiedzieć, co się kryje w ulubionym chlebie. Prawdziwy chleb to kilka składników: mąka, woda, sól i zakwas lub drożdże – dlatego tak istotne jest, by były one naturalne i jak najwyższej jakości. W Pasol-Paco stawiamy na jakość, dzięki której nasze wypieki są i smaczne i zdrowe. Pieczywo wypiekamy ze starannie wyselekcjonowanych mąk i zdrowych dodatków w postaci ziaren, nasion czy otrąb. Smak i świeżość naszych chlebów gwarantuje naturalny zakwas.

Tradycja zobowiązuje – nasi piekarze klasyczne receptury dopełniają gruntowną wiedzą o naturze chlebowego ciasta, które choćby w zależności od pogody potrafi być nieco humorzaste i każdego dnia wymaga odpowiedniego podejścia. Dzięki talentom naszych mistrzów piekarnictwa, tradycyjnym recepturom i naturalnym dodatkom codziennie na stoły Dolnego Śląska trafiają wyborne chleby i chrupiące bułki. Odpowiadając na Państwa oczekiwania – niebawem w naszej ofercie pojawi się wyśmienity chleb bez drożdży. Polecam na zdrowie i od serca!

Top