Bułki fit – sprzymierzeńcy szczupłej sylwetki

Na liście postanowień noworocznych często króluje utrata nadprogramowych kilogramów. By uzyskać długotrwały efekt, warto – zamiast restrykcyjnej diety i katorżniczych treningów – zacząć od zmiany sposobu myślenia. Mądre odchudzanie to zmiana stylu życia i nauka zdrowych nawyków żywieniowych.

Jeśli wdrażamy plan pn. „szczupła sylwetka” i dążymy na poważnie do „bycia fit”, obok aktywności fizycznej, powinniśmy zadbać o zbilansowaną dietę. Warto zacząć od pieczywa i kajzerki zastąpić bułkami otrębowymi fit lub grahamkami z ziarnem, które idealnie komponują się ze wszystkimi dodatkami. Są znakomite z masłem i kiełkami. Doskonale smakują z serem, dżemem czy wędliną.

Bułki pełne uprażonych ziaren słonecznika, sezamu i nasion lnu uzupełniają dietę w niezbędne witaminy i mikroelementy tak potrzebne w okresie zimowym. Ziarna słonecznika zawierają dużo białka i cenne minerały jak selen i żelazo, obniżają poziom cholesterolu, są dobrym źródłem witaminy E podobnie jak sezam, który dodatkowo zawiera sporo wapnia.

Wśród najzdrowszych pokarmów świata znajdziemy płatki owsiane, w Pasol-Paco chętnie dodajemy je do naszego pieczywa! Dostarczają mnóstwo błonnika, który pomaga utrzymać w ryzach poziom złego cholesterolu. Są też bogatym źródłem magnezu, który koi nerwy i wzmacnia mięśnie. Do bułek fit dodajemy i otręby, nazywane najlepszym przyjacielem szczupłej sylwetki, bo zawierają wszystko, czego trzeba, by zrzucić nadprogramowe kilogramy. Polecam!

Top