Historia pewnego chleba

Naturalny zakwas, tradycyjne receptury i najlepsze składniki to elementarz sztuki piekarniczej. Wielbiciele klasyki od lat gustują w naszym chlebie żytnim, który w PASOL-PACO powstaje wyłącznie z mąki żytniej, wody i soli, a niepowtarzalny smak i walory zdrowotne zawdzięcza naturalnej fermentacji, jakiej poddajemy mąkę żytnią, przygotowując żurek, następnie półkwas i kwas. Niezrównany smak tego chleba wprost uzależnia. Aby odświętnej tradycji stało się zadość, przygotowaliśmy chleb żytni z bakaliami.

Postawiliśmy na wyborny chleb z morelą, śliwką i żurawiną, ponieważ aromatyczne bakalie to niemalże kwintesencja świątecznych smaków i zapachów. Bakalie są zdrowe i pożywne. Suszone owoce mogą z powodzeniem zastąpić słodycze w codziennej diecie, a zamknięte w chlebie żytnim wyśmienicie urozmaicą śniadanie.

Już 10 sztuk suszonych moreli pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę A, młodzieńczy wygląd skóry zapewnia za sprawą beta-karotenu, należącego do najsilniejszych przeciwutleniaczy. Żurawina, znana z wyjątkowych właściwości przeciwbakteryjnych, doskonale oczyszcza organizm z toksyn i może uchronić nas przed wrzodami żołądka oraz chorobami serca. Suszone śliwki wspierają starania o nienaganną sylwetkę, stanowią bowiem bogate źródło pektyn. Warto do świątecznych i noworocznych planów dopisać degustację chleba żytniego ze śliwką, morelą i żurawiną. Wystarczy w swoim ulubionym sklepie zapytać o chleby premium PASOL-PACO. Codziennie na zdrowie i od serca!

Top